Kineziológiáról

Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását és az ott lévő blokkok feloldása után, visszaáll a test öngyógyító folyamata. Csodálatos stresszoldó módszer, mely izomteszteléssel dolgozik. Többféle kineziológiai ággal dolgozom, mindig teszteléssel döntöm el, neked sejtszinten mire van szükséged.

Alkalmazott módszereim:

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© (TEK) lényege:

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós coaching és tanácsadó módszer. Célja a kliensem életminőségének, közérzetének javítása, belső erőforrásainak aktivizálásával.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© (TEK) olyan speciális coaching-tanácsadó rendszer, mely négy idősíkban
 (jelenben, kormunkában, generációs munkában és egyéb dimenziókban) 
vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintáit, s ezzel a legteljesebb coaching-tanácsadási lehetőséget biztosít a kliensem számára.

Erőtér-terápia©® /Attractor Field Therapy©/ (AFT) lényege:

A betegség oka a gondolataink által kisugárzott láthatatlan energia-minta. A meridián pontokat megfelelő sorrendben kopogtatva, úgynevezett formulák használatával fellazíthatjuk az érzés, állapot forrásául szolgáló energiamintákat. A meridiánok kezelése a fejen és a kézen lévő akupunktúrás pontokon keresztül történik, a pontok aktiválásával. A formulák meghatározott pontkezelési sort jelentenek.

One Brain lényege:

A One Brain – Integrált agy, egységes agy – olyan kineziológiai rendszer, mely rendelkezik egységes rendszerfilozófiával.

A Three in One Concepts© – TIOC – rendszer kormunkával dolgozik. Tehát a kliensem jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat – természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, izomteszteléssel, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeket a negatív emlékeket.

Minden átélt fájdalom, félelem, fájdalomtól való félelem, természetesen az érzelmi fájdalom is ide sorolandó, energiablokádokat hoz létre a testben, s ez irányít bennünket a jelenben is. Az oldás hatására ezek a blokkok feloldódnak.

Craniosacralis terápia:

A biodinamikus craniosacralis terápia, elősegíti a testfolyadékok, többek között a központi idegrendszer táplálásáért és méregtelenítéséért felelős agyi-gerincvelői (craniosacralis) folyadék zavartalan keringését. A kezelés a test öngyógyító és önszabályozó folyamatait aktiválva és természetes működésükkel harmóniában vagyis biodinamikus szemléletben folyik.
A Biodinamikus kezelés során a testet abba az állapotába segítjük, ahol természetes módon újra rendezi és gyógyítja önmagát.
A Biodinamikus kezelés amellett, hogy a nyugati orvostudományban gyökerezik, megközelítésében teljesen holisztikus. Filozófiája egy amerikai orvosdoktor Dr. A.T. Still szemléletére alapul aki az1800-as évek végén alkotta meg az ún. Osteopathia alapelveit.
Still az egészség alapjának ismerte fel a testfolyadékok zavartalan keringését. Ráébredt a test szövetrendszereinek elválaszthatatlanságára, valamint felismerte, hogyha a szövetek működészavarait időben kezelik és a testintelligencia önszabályozó munkáját támogatják, akkor a nemkívánatos folyamatok visszafordíthatóak. A biodinamikus craniosacralis terápiát Tar Zsolt által sikerült elsajátítanom és folyamatos gyakorlás és képzés követi egymást. A Biodinamikus kezelés a pályája során megismert gyógyító módszerekben (osteopathia, craniosacralis terápia, craniosacralis biodinamika, thai masszázs, reiki, viszcerális és kötőszöveti technikák, stb.) szerzett tanulmányaiból és a kezelések, tanfolyamok személyes tapasztalataiból állt össze. A megközelítés a test-lélek-psziché elválaszthatatlanságánál fogva a fizikai tünetek mellett mind azok lélektani aspektusaival, mind pedig az embert működtető legfinomabb testi és tudati rendszerekkel egyidejűleg foglalkozik. A rendszerint egy órás kezelés során a feszült testtájékok, jellemzően a nyak, medence, gerincoszlop és a koponyacsontok ellazulásával megvalósul a testfolyadékok (vér, nyirok, sejtközi és az agyi-gerincvelő folyadék) zavartalan áramlása, mely alapfeltétele az egészségnek, az immunrendszer hatékony működésének és a jó közérzetnek is.
A Biodinamikus kezelés fizikai manipuláció nélkül, a szervezet természetes önszabályozását segítve állítja vissza a test strukturális és funkcionális egyensúlyát, mellyel mély, relaxált tudatállapot jár együtt. Biztonságosan alkalmazható csecsemők, kisgyermekek, súlyosan sérült vagy idős emberek esetén is.
Rendkívül hatékony például a stressz tartós oldására, álmatlanságra, gerincsérv megelőzésére, érzelmi problémákra vagy a gyász feldolgozására. A kötőszöveti rendszer feszültségmentesítése által a csontok finoman optimális helyükre kerülnek. A test egyensúlya középvonala mentén visszaáll.
Várandósság ideje alatt elősegíti a magzat zavartalan fejlődését, valamint segít a testnek megtalálni folytonosan változó egyensúlyát. A testi tünetek megszűnése mellett a kezelések eredményeképpen megvalósulhat a tartós lelki béke állapota is.
A kezelés felöltözve, masszázsasztalon, fekve történik.
Alkalmanként 50 percet vesz igénybe!
A kezelés fizikailag rendkívül gyengéd, nagy hatékonysággal támogatja a test öngyógyulását és önszabályozó mechanizmusainak működését ezért életkortól függetlenül javallott például a következő jelenségek megelőzésére:
Derék-, hát-, gerinc- és nyakfájdalom
Fejfájás, migrén, stressz
Emésztéssel, anyagcserével kapcsolatos problémák
Depresszió, pánikbetegség, szorongás érzelmi problémák
Éjszakai fogcsikorgatás, állkapocs problémák
Álmatlanság, alvási nehézségek
Központi idegrendszeri problémák
Menstruációs görcsök, fájdalmak
Immunrendszeri problémák
Segítséget nyújt továbbá, hogy műtéti beavatkozás, szülés után a test mihamarabb visszatérjen optimális egyensúlyába. Gyógyíthatatlan betegségek esetében pedig, hogy a degradáció a lehető leglassúbb lefolyású legyen, illetve hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon.
További információ a kezelésről, tudnivalók:
Érdemes kényelmes ruhában érkezned. A test állapotától és gyógyulási tendenciától függően jellemzően 1-3 kezelés hoz tartós változást, de szívből ajánlom “tervszerű megelőző karbantartás”-ként havonta-másfél havonta egy kezelést az esetlegesen kialakuló betegségek megelőzése végett.
A kezelés velejárója a kiegyensúlyozott, rendkívül ellazult állapot. Érdemes kezelés után a további nyugalmi állapot megtartása, időt hagyva a regenerációra. A komolyabb koncentrációt vagy fizikai terhelést okozó elfoglaltságok lehetőség szerint kerülendők közvetlenül a kezelés után.
A kezelés hatására a testben elinduló önszabályozó folyamatok a kezelést követő 24-48 órában még intenzíven érezhetők lehetnek. A test szöveteinek újra rendeződéséhez némi időre van szüksége a szervezetnek. A kezelés hatása nemcsak a kezelés közben, illetve közvetlenül utána, hanem gyakran az azt követő kiadós alvás után érzékelhető teljességében.
A Biodinamikus kezelés több mint egy gyógyító módszer. Nemcsak fizikai egészségünk visszanyerésében és megőrzésében, de szellemi, lelki fejlődésünkben, “önmagunk megtalálásában” is hatékony segítséget nyújt.
Saját pozitív tapasztalataim ösztönöztek a biodinamikus craniosacralis terápia elsajátítására. Számomra a lehető legnagyobb segítséget nyújtotta az idegrendszerem lehető legoptimálisabb egyensúlyának megteremtésére. Segített a jobb és bal agyféltekém harmonikus működésében, a tiszta higgadt gondolkodásban, a stressz könnyed kezelésében.
Tiszta szívből tudom ajánlani mindenkinek. Hiszem, hogy képesek vagyunk megtalálni újra a nyugalmat, békességet elsősorban önmagunkban, ezután a külső hatások is másként hatnak ránk és mi is másként hatunk a környezetünkre.

Agyintegrációs tréning:

Játékos agyintegráció a mindennapokban!
Játékos agyintegrációs alkalmak hetente a Pillangó stúdióban!
Maximum 8-10fős csoporto
kban!
Ha szeretnél:
-kicsit lazítani
-humoros csapatban dolgozni
-nevetve memóriát fejleszteni
-játszani
-mindkét agyféltekét használni
-megnyílni
-inspirálódni
-új szemléletet, motivációt kapni
-megélni az időtlenség állapotát

JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK

Nyugdíjasoknak, szülőknek, tinédzsereknek, gyermekeknek

Tanulási coaching:

A hatékony tanulás részét képezi, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik a kedvenc érzékszervünk.  

MIKOR VÁLASZD A SZEMÉLYES TANULÁSI COACHINGOT?

  • amikor szereted, ha csak rád figyelnek,
  • amikor van időd eljönni a fejlesztő pontunkra,
  • amikor úgy tudsz könnyen tanulni, ha csak neked magyarázzák el, mit kell tenned.