Kapcsolódó cikkek

A témával kapcsolatos néhány nagyszerű cikk, mások tollából, azok számára akik szeretnének mélyebben elmerülni ebben a világban.


TRANSZGENERÁCIÓS HATÁSOK

T

"A transzgenerációs hatások, vagyis azok a szemléletek, viselkedésminták, gondolkodási formák, melyeket felmenőink hagytak ránk örökül, a pszichológiai kutatások fontos részterülete. A környezeti változásokra való gyors reagálásunk sokszor azon múlik, milyen mintákat sajátítottunk el az első néhány évünkben. Ezeket a mintákat jórészt a szüleinktől vesszük át, ők pedig azt adják nekünk, amit kisgyermekként a saját szüleiktől tanultak el, s ez így megy generációról generációra."

- forrás: http://napikinez.blog.hu

A teljes cikk itt olvasható.
 

EGY TANÁR SZEMSZÖGÉBŐL

E

"Egy pedagógus, aki nemcsak szereti a munkáját, de tesz is a gyerekekért. Minden helyzetben kiáll értük, és csak annyit vár el tőlük, amennyit ő is ad. Balatoni József közel sem szokványos tanár, ez nektek is kiderül majd az interjúból."

- forrás: https://www.nlcafe.hu

A teljes cikk itt olvasható.
 

A GYEREK FOLYAMATOSAN KÖZBESZÓLT

A

"Az ötlet Kristen Bergertől származik, aki magát Mamaedzőnek hívja, amúgy szakképesített életmódtanácsadó. Kristen gyerekei beszélgetés közben gyakran felbeszakították szüleiket, így eldöntötte, hogy megtanítja gyerekeinek, hogy miként várakozzanak türelemmel mondandójukkal."

- forrás: http://filantropikum.com

A teljes cikk itt olvasható.

 

AGYFÉLTEKÉK TÁNCA

A

"Vannak az életünkben dolgok, melyeket bár még sosem láthattunk, biztosan tudjuk, hogy léteznek. Nem kell rögtön a mennyországra gondolni, ennél sokkal egyszerűbb dolgokról is megbizonyosodhatunk a nap minden pillanatában, hogy léteznek. Az egyik ilyen az agyunk. Mindenki tudja, hogy az agyunk két jól elkülöníthető részre oszlik, a bal és a jobb agyféltekére."

- forrás: http://napikinez.blog.hu

A teljes cikk itt olvasható.
 

A PETEFÉSZEKRÁK LEGELSŐ TÜNETEI

A

"A petefészekrák korai stádiumában nagyon jók a túlélési és gyógyulási esélyek. A tünetek azonban nem eléggé specifikusak és egyértelműek, hogy jelentkezésükkor azonnal orvoshoz forduljunk. A nők többsége átsiklik a jellegtelen hasüregi változások felett, és hajlamos elbagatellizálni, hiszen sok kevésbé veszélyesnek tűnő tünete lehet."

- forrás: https://www.nlcafe.hu

A teljes cikk itt olvasható.
 
 

MIBEN JÓK A DISZLEXIÁSOK

M

"Manapság sokszor hallhatunk, olvashatunk a diszlexiáról, szülőként és tanárként is tájékozódhatunk a problémáról, a tünetekről vagy épp a fejlesztési lehetőségekről. Azonban az információk többsége a problémákra koncentrál, arra, hogy miben gyengék a diszlexiások, miben vannak lemaradva a többiektől, milyen fejlesztésre, segítségre van szükségük. Emiatt hamar az a kép alakulhat ki bennünk, hogy a diszlexia egyfajta fogyatékosság, gyengeség."

- forrás: http://www.varazsbetu.hu

A teljes cikk itt olvasható.